Hae
Lisää palvelu
  • Sinulla ei ole vielä tallennettuja suosikkeja.

Tallennetut: 0 Paikat

Kirjaudu Sisään

Kuvaus

Hytermän upeita saaria Kerimäen kirkonkylän itäpuolella on pidetty kirkasvetisen Puruveden kauneimpina saarina. Saaret ovat luonnonsuojelualuetta ja uniikki historiallinen kohde. Hytermä on täydellinen päiväretkikohde ja alueen polut ovat helppokulkuisia.

Hytermä tunnetaan ennen kaikkea saaria asuttaneesta Romu-Heikistä ja hänen puolisostaan Lillistä. Heikki oli monisärmäinen persoona, joka tuli tunnetuksi paitsi äkkipikaisesta ja itsepäisestä luonteestaan, myös intohimostaan vanhoihin esineisiin ja niiden keräilyyn. Hytermän erikoisin nähtävyys on myllynkivistä rakennettu, vuonna 1937 valmistunut muistomerkki. Tämä yli 7 metrin korkuinen ”Työn monumentti” on rakennettu kunnioittamaan menneiden ja tulevien sukupolvien työtä.

Saarten luonnonkauneus teki pariskuntaan niin suuren vaikutuksen, että saarista tuli varsinkin Heikille suorastaan epäjumala; mikään uhraus ei hänen Hytermälleen ollut liian suuri. Kuvatessaan paratiisiaan, Romu-Heikki puhui “Hytermä-aatteesta” ja vertasi Hytermän nousua alennustilastaan uuteen kukoistukseen taruun Fenix-linnusta. 

Hytermän luonnonsuojelualue on kesäretkeilykohde ja saavutettavissa vain vesitse.

Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkista Hytermän ohjeet ja säännöt ennen retkeäsi. Luonnonsuojelualueiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Hytermää hoitaa Metsähallitus.

Saatavilla olevat päivämäärät

Katunäkymä

Palveluajat

Avoinna nyt UTC + 0
  • Maanantai Avoinna koko päivän
  • Tiistai Avoinna koko päivän
  • Keskiviikko Avoinna koko päivän
  • Torstai Avoinna koko päivän
  • Perjantai Avoinna koko päivän
  • Lauantai Avoinna koko päivän
  • Sunnuntai Avoinna koko päivän

Varauskysely

x
+
-
Kokonaiskustannukset € 
The total cost above doesn't include 10% service fee.

Hintaluokka

Isännöi :

0
Sulje

Your cart

Yrittäjä

Olethan lisännyt jo palvelusi sivustollemme ja sovellukseen?

Viimeistelemme sivustomme toimintoja ennen lanseerausta, mutta käy lisäämässä palvelusi ilmaiseksi mukaan sivustolle.